Leacuri pentru bolile de ficat, contra căderii părului şi pentru abcese dentare
Leacuri pentru ficat
· 1 kg de sunătoare uscată şi mărunţită se fierbe în 5 litri de apă, până ce lichidul se reduce la jumătate. Se strecoară, se lasă să se răcească puţin, apoi se adaugă 1 kg de miere de albine polifloră. Se pune conţinutul în sticle şi se păstrează la frigider. În fiecare dimineaţă, cu o jumătate de oră înainte de masă, se iau 100 ml din acest sirop. Rezultatele sunt foarte bune. Cu această reţetă, s-a vindecat icter negru.
· 50 g pelin, 50 g troscot, 50 g pătlagină, 50 g anghinare, 50 g sunătoare. Plantele se fierb în 5 litri de apă, până rămâne un litru. Se adaugă 1 kg miere de albine polifloră peste ceaiul strecurat şi se mai fierbe până rămâne încă o dată 1 litru. Se ia câte un păhăruţ mic, de ţuică, de trei ori pe zi, înainte de masă. Tot timpul tratamentului se bea ceai de sunătoare în loc de apă. Se face pauză o lună.
Leac contra căderii părului
Se taie rostopască mărunt, se umple o sticlă de 1 l pe trei sferturi, se toarnă deasupra oţet de mere şi se lasă la macerat timp de trei săptămâni. Se filtrează şi se fricţionează capul la fiecare două zile.
Abcese dentare
Până mergeţi la dentist, puteţi domoli durerea aplicând pe gingie cataplasme groase cu argilă rece. Se lasă 2 ore, apoi se schimbă. Argila se înmoaie cu apă sau ceai până se face o pastă moale, care se pune între două bucăţi de tifon, apoi se aplică pe gingie.
Remediu cu ardei iuţi contra durerilor sciatice
Cu zeci de ani în urmă eram tânăr şi fericit, dar mereu mi se dezlănţuia o durere în şolduri, când într-o parte, când în alta, care ţineau zile întregi, de nici nu puteam să respir. Mama, care cunoştea multe plante de leac, a încercat să mă vindece, dar nici una nu s-a potrivit cu boala mea. Din fericire, am găsit într-o carte o reţetă cu care m-am vindecat: într-o sticlă de lapte cu gura largă se pun 18 ardei iuţi (roşii) mărunţiţi, peste care se toarnă 100 ml ţuică curată de fructe de 40 de grade. Se lasă la macerat 10 zile, lângă o sursă potrivită de căldură. Se strecoară şi se trage în sticluţe mici, de culoare închisă. Se aplică pe un tampon de vată, cu care se unge partea dureroasă (de obicei, seara, la culcare). Preparatul acţionează rapid asupra sciaticii şi boala nu recidivează. Dacă apar iritaţii pe piele, se recomandă ungerea în prealabil cu alifie de gălbenele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu