Un remediu atotputernic: Tinctura de propolis
Se pun într-o sticlă de culoare închisă 50 g propolis solid (cumpărat de la apicultori), 500 ml alcool alimentar în diluţie de 30%. Se ţine sticla într-o oală cu apă caldă câteva ore. Apoi se agită zilnic, timp de o săptămână, până se topeşte. Se beau 30 de picături, într-o ceşcuţă cu 100 ml apă caldă, de trei ori pe zi, înainte de masă. Este contraindicată administrarea lui cu orice fel de ceai, doar apă simplă, care în contact cu picăturile se face lăptoasă. Intern: se recomandă pentru toate infecţiile renale, calculi şi nisip, chiar şi la vezica biliară. Ajută la înmulţirea anticorpilor şi revitalizează ficatul. Pentru afecţiuni digestive se iau doar 10 picături, după masă. Extern: se tamponează eczemele, rănile infectate, înţepăturile de insecte, locurile cu iritări alergice ale pielii. Se ung încheieturile cu dureri reumatice şi gâtul, în caz de răceală, bronşite şi laringite. Extern, se poate folosi la copii numai după vârsta de trei ani. E bine să conştientizaţi puterea propolisului - un adevărat miracol produs de albine - însoţind administrarea lui de rugăciuni şi linişte interioară.
Reţeta-minune contra reumatismului
La o jumătate de litru spirt medicinal se adaugă 2 linguriţe sare de lămâie şi 2 linguriţe sare fină de bucătărie. Se lasă la macerat 7-10 zile, agitându-se zilnic. Când perioada expiră, soluţia se foloseşte la frecţii şi comprese. Frecţiile se fac zilnic, de două ori, lăsând să se usuce spirtul pe piele. Şi compresele se lasă să se usuce pe locul dureros. Cu acest tratament se scapă de dureri.
Băutură emolientă cu miere, recomandată în astmul bronşic
Într-o punguţă de pânză foarte curată puneţi 125 g seminţe de in. Introduceţi-o într-un vas cu 400 ml de apă. Fierbeţi pe foc domol, până obţineţi un lichid vâscos. Luaţi vasul de pe foc, lăsaţi compoziţia să se răcească, apoi adăugaţi zeama de la trei lămâi şi 400 g miere de bună calitate. Puneţi amestecul într-un borcan de culoare închisă şi lăsaţi-l la macerat 2-3 zile, la rece, după care preparatul este gata. Luaţi câte o linguriţă înainte de fiecare masă. Este un excelent emolient în afecţiuni bronşice şi cu rezultate deosebite în astmul bronşic.
Băutură reconfortantă pentru anemici
Luaţi 2 ouă de la găini crescute în curte, spălaţi-le bine şi puneţi-le aşa, întregi, într-un borcan. Turnaţi peste ele zeama de la o jumătate de kilogram de lămâi. Lăsaţi borcanul acoperit timp de 24 ore, interval în care o parte din calciul conţinut în coaja ouălor trece în sucul lămâilor. Scoateţi apoi ouăle, spargeţi-le şi separaţi gălbenuşurile, pe care le frecaţi bine cu o lingură de zahăr şi un pacheţel de zahăr vanilat, după gust. Amestecaţi zeama de lămâie din borcan cu gălbenuşurile astfel pregătite şi cu 250 g de miere. Albuşurile nu se folosesc. Păstraţi amestecul la rece, în frigider. Înainte de masă, daţi copiilor să bea câte o lingură din acest preparat diluat cu sifon sau apă minerală.
P.S.: Bunica prepara în fiecare toamnă şi primăvară, această băutură, care merită trecută în rândul medicamentelor cu rezultate remarcabile. Înviorează întreg organismul şi redă pofta de viaţă. Copiii apatici şi palizi, ale căror mame erau interesate de sănătatea lor, făceau mereu acest tratament. Medicamentul acesta este minunat şi pentru cei care stau multe ore la serviciu şi n-au mese ordonate. În loc să folosească sucurile artificiale, cu tot felul de aditivi alimentari, pot prepara cu puţin efort această miraculoasă băutură.
Alifie contra micozelor
O reţetă veche; se iau o ceapă tocată mărunt, 50 ml ulei de floarea-soarelui, ceară de albine, câteva granule de tămâie. Toate ingredientele se pun pe foc până ce se omogenizează (ceapa se va dizolva complet). Se vor separa două substanţe: una fină, omogenă, care se va folosi drept unguent pentru zona afectată (ce se va usca complet), cealaltă compusă din resturi, care se va arunca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu