11 oct. 2011

Leacuri babesti pentru git

Amigdalite, ganglioni inflamaţi: lichen de piatră cu rădăcină de brusture şi echinaceea pulbere in parţi egale 4 linguriţe pe zi.
Gargară cu apă sărată.
Bronhoron; vezi infecţiile respiratorii.
Amigdalita, bronşita; tinctură muguri plop negru, 4 linguriţe cu 4 linguriţe miere, se amestecă, se ia toata ziua câte 1 linguriţă/oră. Faringită; peste 1 litru de apă clocotită se pune o mână de fructe de afin, se fierbe până scade la jumătate, se clăteşte gura în caz de stomatite sau se face gargară pentru faringite. Policlinica Apimedica 2123772, trateazặ cu propolis, acelaşi lucru şi pentru laringitặ. Glosită cronică; decoct (fierbinte) din rădăcină de tătăneasă bine mărunţită. Se pun 4 - 5 linguri, în 250 ml. apă, se fierb 15 - 20 min. După răcire se clăteşte gura de 3 - 4 ori/zi. Se ia propolis brut se rupe cât un bob de piper şi se înghite seara. Tinctură de propolis 20 - 30% câte 40 pic. de 3 ori/zi, în 100 ml. apă. Se masează sub bărbie cu cremă de Spirulină.
Hipertiroidặ; 1 litru de apặ, se pune la fiert, în care se adaugặ 2 linguri de ovặz boabe macinate cu coaje cu tot, se fierbe timp de 10 min., cu grije sặ nu dea în foc, apoi se adaugặ 2 linguri de drặgaicặ, se acoperặ vasul şi se ia dupặ foc, se infuzeazặ 20 – 30 min. Toatặ cantitatea se bea fracţionatặ, în decursul unei zile, dupặ mese. Seara se preparặ o infuzie4 din talpa gâştii şi sunặtoqre, câte o linguriţặ din fiecare plantặ la 300 ml. apặ, care se bea cu 1 orặ înainte de culcare. Tratamentul durezặ 6 sặptặmâni, urmat de o pauzặ de 2 sặptặmâni. In funcţie de rezultatul analizelor, se poate repeta tratamentul de câteva ori. Se va consuma cât mai mult usturoi. In acest timp vor apare unele efecte benefice ca, stabilizarea tensiunii arterilae, reglarea funcţiei rinichilor, eliminarea stresului şi a insomniei, o stare generalặ bunặ, determinatặ de eliminarea roxinelor.
Hipotiroida; ovăzul este un stimulent al tiroidei, fulgii de ovăz vor fi introduşi pentru mult timp în alimentaţie. Suplimentar se va bea ceai din 7 linguri de boabe fierte ½ oră în 1 litru de apă, pe parcursul unei zile. Ceaiul este recomandat şi îi stările de astenie, surmenaj, somnolenţă, pietre la rinichi şi impotenţă În anumite cazuri se poate evita operaţia, urmând un tratament naturist sub supraveghere medicală. Următoarele plante au efecte bune asupra tiroidei, roiniţă, lichen de piatră, sânziene, talpa gâştei, ciuboţica cucului, coada şoricelului, se amestecă în părţi egale, se macină prin maşina de cafea, se ia de 6 în 6 ore câte 1 linguriţă de pulbere, care se ţine sub limbă timp de 15 min. apoi se înghite cu apă plată.
Laringită; tinctură de tămâie 20 – 30 pic. (10 g de tămâie, dizolvare în 100 ml. Alcool de 90, timp de 7 zile), diluate în puţină apă. Se procur numai de la farmacii şi magazine naturiste. Atacă dinţii dizolvându-i, nu se ţine mult în gură.
Leac analgezic şi antiinflamator; amestec din scoarţă de stejar, flori de tei, în proporţie de 2:1. Peste 2 linguri de amestec se pun 200 ml. apă clocotită, se infuzează 15 min., se bea câte 100 ml. de 2 ori/zi. Semipareză laringiană; înghiţitul în sec, pentru stimularea muşchilor paralizaţi. Se masează partea afectată, se poată aplica suc de ghimpir, pe această zonă. Tiroidặ nodularặ; tratament alopat cu Eutyrox şi Thyreoton, urmat de tratament naturist sub îndrumarea D-nei Serac, tel 021/637.30.22 sau 0722/19.33.00. Usturimi în gât, faringita; ceai de frunze de salcie. Gargară cu apă sărată. Bronhoron; vezi infecţiile respiratorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu