Bolile digestive; mặrarul verde are darul de a neferi de indigestie, hipoaciditate sau balonare, este folositor şi în colite întrucât substanţele aromate împiedicặ dezvoltarea bacteriilor în intestin. Se va consuma mâncare condimentatặ cu mult mặrar sau salatặ de mặrar, cu ulei de mặsline şi suc de lặmâie, iar vara se adaugặ şi roşii.
Bolile de stomac: se pot trata cu şroturi de legume, pentru lecuirea tractului gastro – intestinal şi în mod special al stomacului. Şrotul de legume şi fructe – partea care rặmâne dupặ stoarcerea legumelor. Digestie dificilă; din coji de pară se face o infuzie, se poate bea după mese. Durere stomac; Almagel şi Antacid tablete, au reglat pH - ul stomacului Gastrita; - Gastrovit - hiperaciditate, ulcer gastric şi duodenal - Calmyplant - hiperaciditate, ulcer - Ulcoveg - idem - Prodigest plus - digestie normala, hiperaciditate, insuficienţă pancreatica. Sau, macerat de seminţe de in (vezi obezitate) se adaugă 1 linguriţă pulbere din frunze de mentă. Se consumă 1 litru în loc de apă. Macerat de isop ( 1 linguriţă de plantă într-un pahar cu apă, la temperatura camerei, se la să de seara până dimineaţa), 2 – 3 pahare pe parcursul unei zile, înainte de mese şi după ele.
Hernie hiatală; produce un reflux de acid gastric în esofag până în cavitatea bucală. Condusul maşinii şi poziţia în timpul şofatului produce gaze toxice şi crize dureroase. Cu 2 ore înainte de culcare nu se mai mănâncă niumic.
Hipo-aciditate; Câte o linguriţặ de frunze de patlaginặ, muşeţel. Seminţe de mặrar, sunặtoare, mentặ, se amestecặ, se iau 2 linguri peste care se toarnặ 200 ml. apặ clocotitặ, se infuzeazặ 5 – 1o min. Se bea 100 ml. de 3 ori/zi.
Hiper-aciditate; coada calului, 1 linguriţă pe stomacul gol de 3 – 4 ori/zi, excelent antiacid cu proprietăţi cicatrizante, se face cură începând cu sfârşitul lunii februarie şi până la începutul lunii mai. Leac folosit de călugării de la mânăstirea Secu – ¼ litru de ulei de floarea soarelui, 250 g miere polifloră, 250 g ţuică de prune şi ceai concentrat de sunătoare (1/2 g litru apă, se pun 2 pumni de floare uscată, se fierbe până scade la jumătate), se amestecă cele 4 componente şi se obţine 1 litru de emulsie. Timp de 2 săptămâni se ţine sticla la întuneric şi se agită zilnic, apoi se administrează de 3 ori/zi câte 50 ml., înainte de mase. După terminarea tratamentului se face o pauză de 2 săptămâni şi se poate relua dacă mai este nevoie.
Câte o linguriţặ de sunặtoaqre, muşeţel, mentặ, siminoc, din amestec se ia o linguriţặ peste care se toarnặ 200 ml. apặ clocotitặ, se infuzeazặ 10 min. Se bea cặte 100 ml. dimineaţa şi seara, cu 30 min. Înainte de masặ.
Indigestie sau anaciditate ;rădăcină de boz cât o unghie mică se mestecă pe stomacul gol cu un sfert de ceas înainte de masă. Infuzie de smirnă, (1 – 2 bobiţă de smirnă, se pun într-un pahar cu apă clocotită, se lasă o jumătate de oră, se va topi şi va pluti la suprafaţă, va împrumuta din aroma ei şi proprietăţile ei terapeutice apei.), 2 – 3 linguriţă, cu un sfert de ora înainte de a mânca şi la câte va minute după ce am mâncat. Are efecte puternice asupra digestiei, pe care o normalizează. Se va folosi smirnă procurată numai de la farmaciile şi magazinele naturiste.
Sughit; ceai neândulcit din seminţe de mărar, 1 linguriţă la 250 ml. apă, se opăreşte şi se bea călduţ. Sau tablete de clorură de potasiu, fiind în organism un deficit de potasiu. Ulcer gastroduodenalsau hiperaciditate ; flori de salcâm uscate se macerează 3 linguri într-un litru de apă jumătate de zi. Se bea o cană pe zi Ulcer; cure de 3 săptămâni în perioada de criză , toamna si primăvara, pulbere de muguri plop negru, 1 linguriţă de 3 ori/zi, pe stomacul gol.
Ceai din scaiul măgăresc, o linguriţă fiartă în 250 ml. Apă
Coada calului, vezi hiperaciditatea.
Medicamentul Pepstat 380 healthy stomach formula, se gặseşte pe internet şi costa în jur de 20$ 90 pastile, care ajung pentru o lunặ. Produsul este natural, dintr-o planta sud – americanặ, nu are contraindicaţii. Conţine enzime care ajutặ digestia, tranzitul intestinal, arsurile, hipo şi hiperaciditatea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu