10 oct. 2011

Leacuri babesti - 42-

                                                     COMBINAŢIILE DE SUCURI

Septembrie e apogeul legumelor. Sevele lor ascund energii binefăcătoare care ne fortifică şi ne vindecă de o mulţime de boli. Primiţi cu încredere sprijinul uriaş al naturii.
Am vorbit pe larg despre cura cu sucuri de legume care, aşa cum am văzut, este un excelent mijloc de întreţinere a sănătăţii. Prin aportul lor de minerale, vitamine şi enzime, aceste sucuri sunt un excelent revigorant, detoxifiant şi tonic pentru organism. Ceea ce însă puţini ştiu este că aceste aparent banale sucuri, combinate în anumite proporţii şi administrate în doze suficient de mari, pot deveni remedii extraordinar de puternice. Iată câteva din „medicamentele” care la începutul lui septembrie, au maximumul puterii vindecătoare şi ne stau la dispoziţie din belşug:
Sucul de cartofi
Se obţine la fel ca şi celelalte sucuri, prin centrifugarea tuberculilor foarte bine spălaţi în prealabil.
Este recomandat să fie consumat atunci când este foarte proaspăt, altfel el oxidându-se rapid şi pierzându-şi o parte din calităţile terapeutice. Constituie unul din cele mai blânde remedii din gama pe care o vom prezenta acum, având efecte calmante, antiacide şi uşor depurative. Ce îl face atunci un medicament puternic? Studii recente au arătat că sucul foarte proaspăt de cartof conţine anumite substanţe înrudite cu cortizonul, care au efecte de inhibare a dezvoltării tumorilor, de oprire a proliferării virusurilor hepatice, efecte hipotensoare şi... anticoncepţionale. Să vedem în continuare mai multe despre aplicaţiile acestui remediu:
Obezitate - o jumătate de pahar de suc de cartofi băut cu un sfert de oră înainte de fiecare masă (indiferent cât de săracă din punct de vedere cantitativ ar fi) are efecte de inhibare a apetitului alimentar foarte puternice. Mai mult, acest remediu stimulează din plin procesele de eliminare, ceea ce determină o accelerare a procesului de slăbire.
Hepatită virală A, B, C - se bea de două ori pe zi o combinaţie formată dintr-un sfert de pahar (50 ml) de suc de pătrunjel şi trei sferturi de pahar (150 ml) de suc de cartofi. Cura durează vreme de 30 de zile, cu o pauză de 10 zile, după care se poate relua. Efectele în tratarea hepatitelor, cronice sau acute, sunt cu adevărat extraordinare.
     Constipaţii uşoare, reumatism - se bea jumătate de litru de suc de cartofi pe parcursul unei zile, timp de 2-3 săptămâni. Pentru a face gustul mai suportabil, se poate adăuga şi suc de morcov.
Scorbut - sucul de cartofi este în această afecţiune unul din cele mai puternice şi mai rapide remedii cunoscute. Se bea un pahar pe zi, în timpul sezonului rece.    
Cancer gastric - se bea câte un sfert de pahar (50 ml) de suc de cartofi de 3-4 ori pe zi. Pentru un gust mai blând şi un efect mai puternic, se diluează cu suc de morcov. Efecte şi mai puternice se obţin cu următoarea combinaţie, care are o eficienţă foarte mare şi în cazul gastritei. Se face următorul amestec de sucuri: 100 ml cartofi + 100 ml varză + 500 ml morcov. Se bea această cantitate pe parcursul unei zile. În ciuda gustului destul de greu de suportat, acest amestec, băut în cure de 20 de zile, are efecte excepţionale în această categorie de afecţiuni. Dacă simţiţi că vă este greu să beţi foarte mult din această combinaţie, puteţi înjumătăţi cantitatea zilnică.
Suc de sfeclă roşie
Terapeutul austriac Rudolf Breuss consideră acest suc drept unul din cele mai puternice remedii în tratarea cancerului şi a leucemiei.
Tuturor pacienţilor slăbiţi, anemici sau care nu aveau poftă de mâncare le prescria o cură cu acest suc, pe care îl recomanda să fie băut cu linguriţa, pentru a avea efecte mai puternice.
Anemie, slăbiciune generală a organismului - se bea pe parcursul unei zile un pahar de suc, în reprize, pe cât posibil înainte de masă cu minimum o jumătate de oră.
Gripă - se beau 1-2 pahare de suc de sfeclă roşie pe zi. Acest remediu are efecte antifebrile, tonice şi măreşte rapid capacitatea de luptă a organismului împotriva infecţiei.
Alergie - se bea pe stomacul gol câte un sfert de pahar de suc de sfeclă roşie, diluat cu suc de morcov, de 2-3 ori pe zi. O cură durează 30 de zile şi are o eficienţă extraordinară în cazul alergiilor la polen şi la praf.
     O combinaţie contra cancerului şi leucemiei - se amestecă: 50 ml pătrunjel + 100 ml sfeclă + 400 ml morcov + 1 linguriţă suc de lămâie. Se bea întreaga cantitate pe parcursul unei zile, în cure de minimum o lună.
Sucul de ceapă
Este atât de puternic, încât nu poate fi consumat decât în doze mici (maximum 50 ml pe zi) şi în combinaţie cu miere sau cu alte sucuri, cum ar fi cel de morcov. Poate fi considerat un adevărat panaceu în bolile respiratorii, în diabet, în infecţiile urinare şi renale, precum şi în anumite dereglări hormonale. Este un puternic antiinfecţios, elimină paraziţii intestinali, stimulează în mod deosebit activitatea rinichilor. Iată în continuare câteva dintre bolile în care este deosebit de eficient:
Viermi intestinali (ascaris, tenie) - 2 linguri de suc de ceapă se dizolvă într-un pahar de lapte. Se beau două asemenea doze, dimineaţa şi seara, pe stomacul gol. O cură durează minimum 10 zile. Preventiv, se administrează copiilor expuşi la infecţia cu paraziţi intestinali o doză la 3-4 zile.
Ascita - se bea zilnic jumătate de pahar de lapte, în care au fost dizolvate 3-4 linguriţe de suc proaspăt de ceapă.
Diabet - la o oră după masă, se beau 2 linguri de suc de ceapă diluate în jumătate de pahar de suc de morcov. Tratamentul se face vreme de minimum trei săptămâni, timp în care, în cazul pacienţilor insulino-dependenţi, glicemia va fi verificată regulat, pentru a se ajusta doza zilnică de insulină.
Astm, bronşită, tuse - se amestecă două linguri de suc de ceapă cu patru linguri de miere. Se administrează acest remediu pe parcursul unei zile.
     Infecţii renale şi urinare (cistită) recidivante - într-un pahar de suc de morcov se adaugă 2 linguri de suc de ceapă şi 6 linguri de suc de ţelină. Se beau 2-3 asemenea doze pe zi, în cure de minimum două săptămâni.
     Dereglări ale glandelor cortico-suprarenale - se bea sucul de mai sus (de la infecţii renale): o doză pe zi, în cure de două luni.
O combinaţie puternic detoxifiantă: 40 ml ceapă + 100 ml ţelină + 50 ml ridiche (neagră sau roşie). Se iau din acest suc câte 6 linguri, de 4-5 ori pe zi. Este un excelent drenor şi detoxifiant al organismului, indicat pentru tratarea acneei, psoriazisului, eczemelor alergice, lupusului eritematos, bolilor imune în general.
Suc de ridichi negre şi roşii
Sucul obţinut din ambele tipuri de ridichi are - veţi vedea - un miros destul de greu de suportat, din cauza unor substanţe sulfuroase care se dispersează în timpul preparării. Efectele terapeutice compensează din plin acest neajuns. În primul rând, acest suc este o adevărată mătură pentru vezica biliară şi pentru rinichi, pe care le curăţă rapid de calculi. Apoi, are un efect puternic diuretic, motiv pentru care este folosit şi ca detoxifiant în reumatism, în bolile produse de intoxicarea lentă a organismului. În medicina mânăstirească este la mare preţ acest suc pentru tratarea bolilor respiratorii cronice.
Reumatism - se dizolvă un sfert de pahar de suc de ridiche în trei sferturi de pahar de suc de morcovi. Se beau pe stomacul gol două asemenea doze pe zi: una dimineaţa şi una seara. Cura durează minimum două săptămâni şi se face mai ales la schimbarea de anotimp.
Bronşită cronică - într-o jumătate de pahar de suc de ridiche se pun 4 linguri de miere şi se amestecă bine. Se bea cu înghiţituri mici acest remediu, dimineaţa.
Calculi biliari - se amestecă patru linguri de suc de ridiche cu aceeaşi cantitate de suc de pătrunjel. Se bea această combinaţie înainte de fiecare masă cu un sfert de oră. Tratamentul durează trei săptămâni şi este deosebit de eficient în cazul microlitiazei.
Calculi renali - se beau zilnic 50-100 ml (un sfert - o jumătate de pahar) de suc de ridiche. Efecte mai puternice are următoarea combinaţie:
     O combinaţie pentru eliminarea calculilor renali: 400 ml morcov + 100 ml castraveţi + 100 ml ridichi (negre sau roşii) - rezultă 600 ml, care se beau, în câteva reprize, dimineaţa, pe stomacul gol. Tratamentul durează minimum 21 de zile şi este eficient indiferent de natura calculilor.
Suc de varză
La fel ca şi celelalte sucuri prezentate până acum, este obţinut prin stoarcerea prin centrifugare a frunzelor de varză proaspete şi bine spălate. Are prin excelenţă efecte tonice, purificatoare, antiinflamatoare, fiind recomandat în mai mult de cincizeci de afecţiuni. Se remarcă prin faptul că deblochează tranzitul intestinal, prin efectul său de stimulare şi de normalizare a digestiei şi, nu în ultimul rând, prin acţiunea sa anticancerigenă. Iată câteva din recomandările terapeutice ale sucului de varză:
     Constipaţie, prevenirea viermilor intestinali - se bea dimineaţa şi seara câte o jumătate de pahar - un pahar de suc de varză. Pentru un gust mai bun, se adaugă câteva picături de suc proaspăt de lămâie.
Cancer al tubului digestiv - se combină un pahar de suc de varză cu două pahare de suc de morcov. Se bea întreaga cantitate pe parcursul unei zile. Tratamentul durează trei luni, timp în care se va menţine o alimentaţie strict vegetariană şi preponderent crudivoră.
Cancer la gât - se aplică tratamentul de la cancerul cu localizare pe tubul digestiv. Suplimentar, se face, de trei ori pe zi, câte o gargară cu suc proaspăt de varză.
Diabet - se bea jumătate de pahar de suc de varză dimineaţa şi la prânz. Acest remediu are un efect foarte interesant de stabilizare a valorilor glicemiei.
Adenom de prostată - se face o cură de trei luni, în care se bea câte o jumătate de pahar de suc de varză, de trei ori pe zi, dimineaţa, la prânz şi seara. Tratamentul cu suc de varză are efecte puternic antiinflamatoare asupra prostatei şi a traiectului urinar.
O combinaţie pentru a slăbi rapid: 200 ml suc de varză + 200 ml grepfrut. Se bea din acest amestec câte un pahar, cu 5-10 minute înaintea fiecărei mese. Este o combinaţie mai puţin obişnuită între un suc alcalin (cel de varză) şi un suc acid (cel de grepfrut), care are un puternic efect inhibitor al apetitului alimentar şi favorizează ajungerea rapidă la saţietate pentru o perioadă lungă de timp. Un tratament durează două luni şi se poate relua la nevoie după o pauză de 10 zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu