MOAREA DE VARZĂ
Moarea nu este altceva decât zeama rezultată prin scurgerea verzei murate. Este un extract 100% natural din varză, îmbogăţit cu fermenţi şi enzime, cu principii active de la plantele aromatice puse în murături şi sare. Din păcate, moarea de varză a fost destul de puţin studiată de către ştiinţă, deşi cu siguranţă va veni vremea când şi ea va declanşa o mică revoluţie în lumea medicamentelor naturale. Până atunci, vă prezentăm câteva din recomandările medicinii populare româneşti, referitoare la acest remediu, nu foarte grozav ca miros, dar extrem de sănătos: Constipaţie - 3-4 pahare de moare de varză stimulează digestia, deblochează eliminarea şi ajută la dezintoxicarea traiectului digestiv. Acesta este şi motivul pentru care, în multe sate româneşti, în timpul meselor tradiţionale de Crăciun şi de Anul Nou se serveşte moare de varză din belşug, înainte de felurile de mâncare mai grele, precum şi la sfârşitul ospeţelor. Sensibilitate la frig - prin conţinutul său de vitamine, moarea de varză stimulează circulaţia sângelui şi implicit, favorizează încălzirea corpului, inclusiv a extremităţilor (mâini, picioare). Se consumă zilnic 1-2 pahare de moare de varză. Hipotensiune - moarea se foloseşte în medicina tradiţională românească pentru cei “slabi la inimă”. Se bea dimineaţa, la prânz şi seara câte un pahar de moare de varză, mai ales în timpul sezonului rece. Digestie dificilă, inapetenţă - moarea de varză este un stimulent digestiv puternic şi mai ales rapid. Se bea înainte de masă o jumătate de pahar de moare de varză, apoi în timpul mesei, se mai poate lua câte o înghiţitură din acest stimulent digestiv, ori de câte ori simţim nevoia. Afecţiuni febrile - se bea câte un pahar de moare de varză pe stomacul gol de 3-4 ori pe zi. Moarea de varză în cantităţi ceva mai mari reglează temperatura corpului, măreşte rezistenţa organismului la febră şi se pare, are şi efecte stimulente imunitare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu