12 oct. 2011

Medicamente,ceaiuri,unguente

Acidophilus & Bifidus

Recomandat în balonări, colon iritabil, diaree,
constipaţie cronică, candidoze intestinale şi vaginale, tulburări ale florei
intestinale, cauzate de tratamente cu antibiotice, expunere la agenţi
patogeni prezenţi în alimente sau apă.( produs de Mondopharm
Corporation).

Aloe vera

Capsule cu soluţie lichidă, menţine sănătos tractul digestiv,
rezolvă problemele neplăcute ce survin primăvara: slăbiciune, iritaţii
gastrice, acutizarea ulcerului, constipaţia şi problemele hepatice.
Aloe vera în vârstă de 3 – 5 ani, 1,5Kg., ne udată de 5 zile se
dă prin maşina de tocat, 2,5 Kg. miere pură, 3,5 litri de vin roşu tare de
18 – 20 grade şi dulce. Toate ingredientele se pun într-un vas de sticlă
brună, se amestecă, se lasă la întuneric, timp de 5 zile. Apoi se ia după
cum urmează, primele 5 – 7 zile câte o linguriţă de 3 ori/zi, cu 2 ore
înainte de masă. In zilele următoare doza se creşte cu câte o linguriţă de
3 ori/zi cu o oră înaintea mesei. Cura este de minim de 2 săptămâni.
Este recomandată în TBC pulmonar, ulcer gastric, artrita, angina, gripa,
astm, scleroză, hipertensiune, trombo-flebită sciatică, septicemie, gută,
paralizie, reumatism, tulburări cardiace, afecţiunile rinichilor, organelor
genitale.

Ananas

Sucul conţine o enzimă, numită bromelaină, cu proprietăţi
antiinflamatorii. Se pune suc pe locul unde s-a făcut o extracţie dentară,
pentru a evita umflarea sau se bea suc pentru a calma durerea din gât.

Angelica

O legendă străveche spune că un înger i s-a arătat în vis unui
pusnic, ţinând în mână o plantă, cu puteri miraculoase, care ar putea să
vindece ciuma, să apere de spiritul răului, de vrăjitorii, de farmece. De-a
lungul secolului, botaniştii au folosit-o în timpul epidemiei de ciumă, din
Italia în 1510, în Renaştere, medicii au numit-o „rădăcina Sfântului
Spirit”. Chiar dacă legenda a exagerat însuşirile plantei, angelica are întradevăr
numeroase virtuţi medicale.
In bucătărie angelica de grădină, se consumă integral, mugurii cruzi şi
tocaţi se consumă la salate, peşte şi desert, aromatizându-le. Laponii şi
irlandezii consumă tulpina pe post de sparanghel, fiartă în lapte.
Frunzele mature se adaugă la ciorbe, supe, în cantitate mică. Tijele
tinere, confiate în zahăr, parfumează şi decorează patiseriile. Florile
aromatizează băuturile, gin, vertmult, dulciurile. Fructele foarte picante
sunt utilizate drept condiment.
In medicină, infuzia din rădăcină calmează isteria, nevralgiia, durerile
reumatice, stimulează pofta de mâncare, reduce fatulenţa, stimulează
digestia, uşurează durerile de stomac, vindecă gripele, răcelile,
bronşitele cronice şi anemia. Ceaiul din frunze uscate sau proaspete
combate balonările şi erupţiile cutanate.
Uleiul şi spirtul de angelică, preparat din ulei de angelică, camfor, alcool,
se folosesc ca frecţii pentr4u durerile reumatice.
Antialcoo & antitabac FITO; împotriva alcoolului şi tutunului,
administrabil fặrặ ştirea pacientului.

Avocado

Bogat în vitamina E şi C, potasiu şi fibre, acid folic care
exclude riscul dezvoltării unor anomalii genetice la copil în cazul femeilor
gravide, apără ficatul de acţiunea toxinelor dăunătoare, conţinând
substanţe care apără ficatul de hepatită. Conţin multe calorii, depăşind
carnea şi ouăle, pentru absenţa grăsimilor nesaturate scade nivelul
colesterolului ( o ½ de fruct/zi), scade tensiunea arterială, nu este
interzis în diabet. În cazul gastritei acide scăzute şi anemiilor este
recomandat. Este folosit în stimularea intestinului. Măştile cu Avocado
sunt indicate pentru tenul uscat. În psoriazis pentru calmarea
mâncărimilor se consumă în fiecare zi o ½ de fruct, pe lângă
medicamentele prescrise. Coaja, frunzele şi ramurile se folosesc
împotriva viermilor intestinali.

Caise

Cel mai puternic efect îl are miezul sâmburelui, care conţine
vitamine şi minerale nu numai în reducerea incidenţei cancerului ci şi în
terapii de întinerire şi revigorare.

Cătina

Planta capabilă să trăiască în sihăstrie, pe povârnişurile sărace
de piatră, rabdă foamea, setea, căldura din şesurile Europei şi frigul din
Himalaya şi Alpi, fiind una din cele mai adaptabile plante de pe Terra. Se
poate găsi la 2000 m. altitudine în Alpi, dar şi la 5000 m. în Himalaya.
Fructele sale portocalii se coc la începutul toamnei şi rezistă pe ramuri
până primăvara. Fructele se pot culege şi iarna pe îngheţ, conţin
maximum de vitamină C. De regulă se recoltează ramura cu fructe cu
tot, arbuştii supuşi acestui tratament, primăvara vor scoate mai multe
ramuri noi.
Fructele proaspete sunt desprinse de pe ramuri cu ajutorul unei furculiţe.
Uscarea fructelor se face pe ramuri, la temperaturi mari de 40 - 50 grade
(în caz contrar fermentează şi le scade puterea terapeutică), până ce
fructul capătă consistenţa şi aspectul unei stafide.

Pulberea de cătină

Fructe uscate, măcinate cu râşniţa. Se ia 1 linguriţă
de pulbere 3 - 4 ori/zi, pe stomacul gol, se ţine sub limbă câteva min.,
apoi se înghite cu apă.

Suc proaspăt

zdrobirea se face într-un vas de porţelan, cu o lingură de
lemn, se formează o pastă, care va fi consumată imediat, pentru a nu se
oxida.
Sucul de cătină nu se consumă singur ci în combinaţie cu suc de
morcov, ½ pahar amestecat cu 4 - 5 linguri de suc de cătină, pe
stomacul gol, de 2 - 3 ori/zi.

Sirop de cătină

suc proaspăt de cătină, 1 parte se amestecă cu 2 părţi
de miere, se omogenizează, până se formează o pastă, se păstrează în
borcane bine închise în loc întunecat şi răcoros. Se iau 4 - 6 linguriţe/zi.
Ceaiul de cătină; extractele în apă obţinute din cătină, nu sunt eficiente,
deoarece vitaminele A, E, F, se pierd. Este bine de înlocuit ceaiul cu
pulberea, sucul sau siropul de cătină.

Uleiul de cătină

fructele de cătină mai ales coaja, conţin 2 - 8% ulei
gras, cu proprietăţi terapeutice puternice, care nu se poate obţine casnic,
ci cu ajutorul unor instalaţii speciale. Acest ulei conţine vitaminele A şi E,
asimilate uşor de organism, cu efect regenerator.
Adulţii pot lua 20 pic. de 3 ori/zi, copiii peste un an 5 pic. de 3 ori/zi
Uleiul de cătină este un elixir pentru ochi, mărind acuitatea vizuală,
combate oboseala oculară, încetineşte evoluţia bolilor, datorită vitamineiA.
Fiind bogat în vitamina E, vitamina tinereţii şi fertilităţii, tratamente de 2 -
3 luni ajută activităţii glandelor sexuale.
Regenerează ţesuturile după arsuri, răni, operaţii, după o cură de 1 lună,
micşorând timpul de vindecare.

Ceai de fortificare

250g măceşe uscate cu 1 litru de apă clocotită se
pun la macerat 12 ore, se filtrează se amestecă cu 500g miere, se fierbe
.Siropul se consumă cu apă minerală

Ceai anti-cancerigen

Planta LARREA MEXICANA, ½ linguriţă de
plastic sau de lemn de pulbere într-o cană cu apă clocotită. Se bea
ceaiul cât se poate de fierbinte şi o ½ ora nu se bea şi nu se
mănâncă nimic. Se bea timp de 2 luni apoi pauză 2 săptămâni.
ATENTIE : se întrerupe tratamentul dacă urina se închide la culoare sau
se îngălbenesc ochii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu