11 oct. 2011

Leacuri babesti pentru inima

Boli de inimă asociate cu hipercolesterolemie; se scot din alimentaţie carnea, prăjelile, untul şi margarina, dulciurile, se consumă zilnic 100 g. seminţe de dovleac, neprelucrate termic, care conţin acizi graşi polinesaturaţi, care au efect salvator asupra elasticităţii vaselor de
sânge. Tincturặ din petale de trandafir, zilnic cặte 3 linguriţe de 3 ori, în cure de o lunặ cu pauzặ de 10 zile. Cardiopatie ischieminặ; se amestecặ pặducel, talpa gâştei, mặghiran şi coada calului.
Se ia în fiecare zi 2 cặţei de usturoi, la înceout o ½, apoi unul întreg, pînặ
se ajunge la 2
Dureri de inima; 10 fire de pătrunjel cu rădăcină cu tot se spală si se pun la fiert într-un litru de vin alb, timp de 3 minute, apoi se adaugă 100g de miere, se mai fierbe 4 minute. Se pune în sticle care au fost clătite cu alcool, se ia 1-2 linguri când apar durerile.
Fibrilaţia atrială paroxistică; este o aritmie la nivel atrial, dar cu o puternică influenţă asupra inimii în sensul diminuării acesteia. Instalarea acestei boli este cauzată de cardiopatie ischemică, hipertensiune, febra, digestia defectuoasă însoţită de balonare, oboseală excesivă, insomnia, stresul, fumatul cafeaua. Consecinţele acestei boli sunt obosirea inimii, deteriorarea valvelor, formarea cheagurilor de sânge, în consecinţă creşte riscul infarctului miocardic şi accident vascular cerebral. Tratament ajutător, greutate corporală optimă, regim alimentar desodat, fără grăsimi animale, alcool, cafea şi fumat. Se recomandă legume şi fructe, diminuarea constipaţiei şi balonarea, mese uşoare şi dese de 5 ori/zi, mişcare în aer liber, exerciţii zilnice se inspiraţie şi expiraţie, eliminarea stărilor nervoase şi tratament medicamentos de la dr. cardiolog.
Hipotensiunea, ischemia cardiacă; fulgii de orz măresc pe cale naturală tensiunea fără riscul de a apărea hipertensiune, tensiune oscilantă sau palpitaţii, totodată previne ischemia. Hipertensiune; tinctură de brânca ursului 50 pic. (vezi frigiditate), de 4 ori/zi înainte de masă. Planta se va administra cu maghiran, care are rol compresor. În timpul curei nu se stă la soare. Supradozarea duce la reacţii alergice, vasodilataţie periferică, hipotensiune
Două lămâi medii şi 2 portocale se taie se curăţă de sâmburi, se trec prin maşina de tocat, pasta rezultată se amestecă cu 2 linguri de miere, se tine într-un borcan la frigider, se iau 2 - 3 linguriţe dimineaţa, cu ceai sau înainte de masă. Pentru curăţarea vaselor de sânge şi pentru menţinerea tensiunii arteriale în limite normale, pentru prevenirea stenocardiei, a infarcturilor şi atacurilor de cord.
Se consumă 1,5 Kg. pere timp de 3 zile/săptămână, la 24 de ore, se evită în această perioadă mesele copioase şi se renunţă la carne. Coada calului. conţinutul ridicat de potasiu este un bun hipotensor, vezi cap – arterioscleroza. Ischemie cardiacă, Arteroscleroză, fragilitate vasculară; se consumă seminţe de floarea soarelui, neprelucrate termic, care conţin substanţe cu efect de consolidare a elasticităţii şi permeabilităţii vaselor de sânge. Cura cu tinctură de lavandă (vezi cap depresia), în bolile cardiace acţionează direct la nivelul sistemului nervos central, 1 linguriţă de 3 - 4 ori/zi în ½ pahar cu apă, pe stomacul gol.
O inimă sănătoasă, cu păducel, care scade iritabilitatea sistemului nervos central, tonifică muşchiul cardiac, îmbunătăţeşte circulaţia coronariană, înlătură tahicardia şi aritmia, scade tensiunea. ½ kg.
fructe coapte de păducel se pisează cu o lingură de lemn, se adaugă 100 ml. de apă se încălzeşte totul al 40 grade, se stoarce sucul, se ia 1 lingură de 3 ori/zi, înainte de masă. Sau 1 lingură fructe de păducel uscate se pune într-un pahar cu apă fierbinte, se infuzează 2 ore la întuneric, se strecoară, se iau 1 - 2 linguri de 3 - 4 ori/zi, înainte de masă.
În tulburările de ritm cardiac, infuzie de gălbenele , 2 linguriţe în 2 pahare de apă fiartă, se infuzează 1 oră, se bea câte ½ pahar de 4 ori/zi. În cazul durerilor în zona inimii, al palpitaţiilor şi insomniei, se foloseşte infuzia din frunze de roiniţă, 15 g. într-un pahar de apă fierbinte timp de 30 min., se iau 2 linguri de 5 - 6 ori/zi.
Infuzia din mentă, 2 linguriţe se pun in 1 pahar de apă fierbinte, se infuzează 30 min., se cu înghiţituri mici toată ziua. Stenocardia şi respiraţia greoaie, 1 kg. miere, 10 lămâi, 5 căpăţâni de usturoi. Se amestecă, sucul de lămâie cu usturoiul pisat şi mierea, într- un borcan cu capac la loc răcoros, timp de 1 săptămână, se iau 4 linguriţe/zi.
Palpitaţii; (vezi insomnia).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu