cancerului, menţine pofta de mâncare, activeazặ sistemul imunitar,
restabileşte echilibrul hormonal, combate reacţiile adverse ale
citostaticelor şi ale radioterapiei.
Carenţa de Vitamina B3
Afectează pielea, sistemul digestiv şi nervos. Aportul măritde vitamină , reduce riscul de a face cancer oral şi esofagian. Medicii
recomandă suplimente de vitamină când este vorba de acnee,
dislipidemie (grăsimi în sânge), osteoartrită, schizofrenie, cataractă,
diabet, hipotiroidism, hipoglicemie, dermatite .Alunele, drojdia de bere,
peşte (ton, somon), pui, curcan, conţin vitamina B3.
O creştere prea mare de vitamină B3 în organism v-a da reacţii
neplăcute ca diaree, gastrită, probleme la ficat, ochi, creşte acidul uric
(guta).
Vitamina B5
Numită acidul pantotenic, ia parte la o serie întreagă deprocese, reacţii ce menţin viaţa, cu extragerea elementelor valoroase din
hrană şi în procesarea grăsimilor. Reglează colesterolul, transmite
impulsurile nervoase de la şi spre creier, activează producţia de hormoni
a glandelor suprarenale. Ungerea rănilor cu unguente care conţin
vitamină B5 va duce la vindecarea lor mai rapidă.
Este recomandată pentru reducerea colesterolului şi trigliceridelor,
tratamentul artritei reumatoide, acnee, maladiei Alzheimer. Ficatul,
rinichii, drojdia de bere, gălbenuşul, peştele gras, laptele, ciupercile,
spanacul, mazărea, fasolea, conţin vitamină B5, dar apar probleme
pentru că este foarte perisabilă datorită preparării acestor produse. Şi
alimentele conservate sau congelate îşi reduc conţinutul de vitamine.
Carenţa de vitamină B5 apare la alcoolici şi femeile care iau
anticoncepţionale cu concentraţie mare de estrogen şi progesteron. Apar
insomnii. Dureri de cap, oboseală, tulburări intestinale, furnicături, ficatul
nu mai face faţă la eliminarea toxinelor, tulburări ale glandelor
suprarenale. Se suplimentează cu complexul B.
Vitamina B6
Esenţială în formarea şi funcţionarea celulelor roşii, înmetabolism. Este catalizatorul reacţiilor chimice ce au loc în organism,
procesează aminoacizii, necesari dezvoltării, menţinerii şi reparării
ţesutului. La nivelul sistemului nervos sintetizează substanţe, prin care
se realizează transmiterea impulsului nervos. Favorizează sau inhibă
formarea hormonilor steroizi - estrogen şi testosteron. Cea mai bună
sursă de vitamine sunt cartofii, bananele, ficatul, carnea de pui, curcan,
somonul, tonul, spanacul, lintea, alunele, nucile, cerealele integrale. Nu
trebuie depăşită o doză de 200 mg.
Vitamina B12
Vegetarienii prezintă un deficit major, fiind predispuşibolilor cardiovasculare. Ameliorează stările depresive, anemia, previne
leziunile pre-canceroase ale plămânului, menţine fertilitatea, dezvoltarea
capacităţii intelectuale. Peştele, carnea ouăle sunt principala sursă de
vitamină B12. În sângele vegetarienilor se găseşte o substanţă -
homocisteină prezentă în exces, antrenată în metabolismul proteinelor.
Nivelul ei este reglat de vitaminele B12, B9, B6, dar vegetarienii duc
lipsă de aceste vitamine, substanţa se acumulează în sânge care devine
toxic pentru multe celule. Totodată sunt dispuşi la boli cardiovasculare.
Suplimentează cu vitamină B12 asociată cu B9.
Vitamina C
Un nivel ridicat reduce riscurile unui atac cerebral. Segăseşte în varză, mure, zmeură, conopidă, cartofi, ardei. Este eficientă
pentru persoanele hipertensive, consumatoare de alcool, fumătoare sau
sedentare, expuse pericolului unui atac. Apără organismul de infecţii,
cancer şi diabet. Are un rol important în timpul sarcinii. Globulele albe, ar
trebui să aibă un nivel ridicat de vitamină C, le accelerează mobilitatea în
cazul unui atac bacterian. Barieră împotriva viruşilor, elimină excesul de
colesterol, reduce intensitatea alergiilor. Contribuie la dezintoxicarea
organismului de unele metale toxice, plumb, nichel.
Vitamina D
Menţine nivelul ridicat al calciului în sânge şi păstreazămasa osoasă şi dantura. Are rol de a mări absorţia de calciu din alimente
şi să diminueze pierderea lui prin urină. Antioxidant reducând riscul
îmbolnăvirii de cancer, echilibrează nivelul de insulină din sânge. Un aliat
împotriva osteoporozei şi ca tratament şi preventiv, pentru copii rahitici,
fibroză cistică, depresie, diabet, vitiligo, cancer la sân şi colon, scleroză
multiplă, Parkinson. Pe timpul iernii pentru că lumina solară este mai
slabă se recomandă să luăm vitamina D. Cei mai mulţi dintre noi obţinem
vitamina D prin expunerea la soare, fiind sintetizată de razele solare, din
anumite substanţe din piele. Nu este suficient să ieşim afară, ci trebuie
să ne expunem toată pielea la soare. Dacă stăm câte 15 min. la soare,
de 3 ori/săptămână este suficient. Cele mai bune surse sânt untura de
peşte gras (ton, somon, macrou, sardine), produse de lapte, gălbenuşul,
drojdia de bere.
Celulita
Se face o saltă din frunze de pătrunjel, tăiat foarte fin, cu suc delămâie, puţin ulei, o roşie tăiată, se consumă cu 2 felii de pâine prăjită,
înainte de masa de dimineaţă şi de seară.
Chist pe burtă
Pe toată suprafaţa se pune slănină, tăiată în felii subţiri(slănină de casă), se pune pe o burtieră , să stea cât mai strâns, timp de
o săptămână. Dacă chistul are puroi, slănina grăbeşte colectarea lui,
făcându-i loc să iasă. Se pune slănină încă 2 - 3 zile până la vindecare.
Dacă nu are puroi, în 2 - 3 zile se micşorează, apoi dispare.
Climax
Ceai de traista ciobanului, 1 cană dimineaţa şi 1 cană seara,(reglează tensiunea şi un adjuvant în cazul tensiunii oscilante), ceai de
păducel (echilibrează sistemul neurovegetativ)
Colagenoza
Siliciul conţinut de coada calului, este un mineral esenţialîn producerea de colagen – un adeziv corporal ce menţine unite
ţesuturile musculare cu pielea - 4 g de pulbere/zi, susţinut de regim
vegetarian duce la ameliorarea bolii.
Diabet
Cercetători americani au studiat pe 1 loturi de 200 voluntari, toţiavând părinţi diabetici, efectele înlocuirii totale a zahărului cu miere.
Rezultatele au fost uluitoare, după 20 de ani, rata îmbolnăvirii de diabet
este 0, pentru cei ce au consumat numai miere, în timp ce lotul martor
40% are diabet de diferite grade.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu